Απώλειες 3,1% κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 11:04

Βουτιά 3,1% πραγματοποίησε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων πέντε μηνών.

Αιτία της απότομης πτώσης του Nikkei ήταν η ρευστοποίηση των κερδών από τους επενδυτές μετά την ανακοίνωση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ, η οποία απογοήτευσε ορισμένους επενδυτές που ανέμεναν ακόμη υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, πτώση κατέγραψαν οι μετοχές που συνδέονται με φυσικούς πόρους μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι εξαγωγείς εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου έναντι του γεν.

Ταυτόχρονα, ανησυχία ενέπνευσε η υποχώρηση των ιαπωνικών μετοχών και της τιμής του πετρελαίου για ενδεχόμενη μεταστροφή των επενδυτών που λαμβάνουν βραχυπρόθεσμους κινδύνους, σύμφωνα με τον Μιτσουσίτζε Ακίνο, κορυφαίο διαχειριστή κεφαλαίων στην Ichiyoshi Investment Management.

«Ο Nikkei έχει ενισχυθεί χάρη στην άνοδο των ξένων χρηματιστήριων και τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα των επενδυτών έναντι του κινδύνου. Υπάρχει, ωστόσο, η ανησυχία ότι όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους», επισημαίνει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.268,61 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε πτώση 2,5% στις 949,59 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα