Swedbank: Έκδοση μετοχικού κεφαλαίου 2,1 δισ. δολαρίων

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 11:34

Σε έκδοση νέων μετοχών αξίας 2,1 δισ. δολαρίων που απευθύνονται στους υφιστάμενους μετόχους προχώρησε η σουηδική τράπεζα Swedbank με σκοπό να ενισχύσει τον ισολογισμό της που λυγίζει υπό το βάρος των επισφαλών δανείων.

Η Swedbank με την πρωτοβουλία της αυτή αιφνιδίασε την αγορά, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της μετοχής της στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. Η Swedbank συγκαταλέγεται στις σκανδιναβικές τράπεζες με την υψηλότερη έκθεση στις παραπαίουσες οικονομίες των κρατών της Βαλτικής.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι η έκδοση κεφαλαίου –η δεύτερη εντός του έτους– καλύφθηκε πλήρως και αναμένεται βοηθήσει την τράπεζα στο δανεισμό των αγορών στην τελευταία φάση της ύφεσης και να σταθεροποιήσει τη χρηματοοικονομική της θέση χωρίς εξάρτηση από κρατική βοήθεια.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην μακροπρόθεσμη προοπτική ή τη διαχείριση της Swedbank όσον αφορά στη μελλοντική της ανάπτυξη», διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μάικλ Γουλφ.

«Πιστεύω ότι (η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) ήταν μη αναμενόμενη αλλά όταν κάτσει η σκόνη θα αποδειχθεί ευεργετική. Ίσως η αρχική επίδραση στη μετοχή να είναι αρνητική, αλλά σε εβδομαδιαίο επίπεδο θα είναι θετική», δήλωσε στους Financial Times ένας αναλυτής της Swedbank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα