Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 08:51

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα 2 δισ. ευρώ "έπιασαν" οι ακάλυπτες επιταγές".

"Το επίπεδο ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ άγγιξε στο τέλος Ιουλίου η αξία των ακάλυπτων επιταγών. Είναι υπερτριπλάσια σε σχέση με το επτάμηνο του 2008, ενώ υπερβαίνει κατά πολύ τα μεγέθη του συνόλου του περασμένου έτους οπότε καταγράφηκε αξία ύψους 1,29 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 238,7% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008 που ανήλθε σε 616,37 εκατ. ευρώ", επισημαίνει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Ακάλυπτες επιταγές 2 δισ. "παγώνουν" την οικονομία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 1,954 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2009 καταγράφοντας αύξηση 217,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Μόνο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου σφραγίστηκαν επιταγές αξίας 296,4 εκατ. η αξία των οποίων ήταν αυξημένη κατά 181,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ντόμινο ακάλυπτων επιταγών στην αγορά. Έφθασαν τα 2,1 δισ. ευρώ στο επτάμηνο - Αύξηση κατά 193%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόβους ότι η κρίση θα επεκταθεί και στις υγιείς επιχειρήσεις εκφράζει το ΕΒΕΑ, καθώς ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές τους πρώτους επτά μήνες του 2009 έφθασαν τα 2,1 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα δύο δισ. ευρώ έφθασαν οι ακάλυπτες επιταγές εφέτος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ασφυκτικά η αγορά από την έλλειψη ρευστότητας, οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Τα στοιχεία για τις ακάλυπτες υποχρεώσεις από επιταγές και συναλλαγματικές, που εγγράφονται στην Τειρεσίας ΑΕ, δείχνουν πως η αγορά παγώνει και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσεις που αναμένεται να επιδεινωθούν τους επόμενους μήνες".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα