Στον Πειραιά κενό επιβατών το «Super Jet»

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 09:01

Kενό επιβατών αναχώρησε σήμερα το πρωί στις 6:40 από τη Σίφνο για Πειραιά το ταχύπλοο πλοίο «Super Jet» το οποίο χθες το μεσημέρι απώλεσε το πρωραίο παραπέτο, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί ο απόπλους http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/17/1702670.htm .

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του «Super Jet »Ν.Π. 10328, ότι κατά τον πλου από Πειραιά προς Φολέγανδρο, με 307 επιβάτες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς - Φολέγανδρος - Θήρα - Αμοργός - Κουφονήσια), συνεπεία του ισχυρού κυματισμού, είχε αποκοπεί μέρος του δεξιού παραπέτου προστέγου, άνωθεν του κυρίου καταστρώματος του πλοίου.

To ταχύπλοο πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Σίφνου γύρω στις 13:10 και κατόπιν ελέγχου από Κλιμάκιο Επιθεώρησης, διεπιστώθη αποκόλληση τμήματος του πρωραίου παραπέτου από τη δεξιά πλευρά, άνωθεν της οροφής του πρωραίου στεγανού συγκρούσεως.

Από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι 307 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμένα Σίφνου και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας προωθήθηκαν με άλλα πλοία 115 επιβάτες προς Φολέγανδρο, 19 προς Θήρα, 104 προς Αμοργό και 69 προς Κουφονήσια. Κατόπιν έγκρισης, το πλοίο απέπλευσε στις 06:40, εκτελώντας έναν μεμονωμένο πλου άνευ επιβατών για λιμένα Πειραιά, όπου και θα επιδιορθωθεί η ζημιά που υπέστη.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα