Apple: «Μεμονωμένα ατυχήματα» οι εκρήξεις iPhone και iPod

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 18:38

Διαβεβαιώσεις προς την Κομισιόν πως τα πρόσφατα περιστατικά με τις εκρήξεις στα κινητά της τηλέφωνα iPhone και των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής iPod ήταν «μεμονωμένα ατυχήματα» παρείχε σήμερα η αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple.

Οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν στη Γαλλία, όπου ένας έφηβος τραυματίσθηκε στο μάτι από έκρηξη της οθόνης του iPhone του, και στη Βρετανία, όπου εξερράγη ένα iPod.

«Η Apple μας απάντησε σήμερα το πρωί. Θεωρούν πως πρόκειται για μεμονωμένα ατυχήματα και όχι ένα γενικό πρόβλημα», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Χέλεν Κέρνς.

Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να συλλέξει «περισσότερες πληροφορίες και ειδικότερες λεπτομέρειες» στα διαπιστωμένα κρούσματα και «θα διενεργήσει τις απαραίτητες δοκιμές για να διαπιστωθούν τα πιθανά αίτια», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Κομισιόν «απέστειλε πρόσκληση για παροχή πληροφοριών σε όλα τα κράτη μέλη», καλώντας τα να «την κρατούν ενήμερη για κάθε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας το σύστημα συναγερμού Rapex», το οποίο χρησιμοποιείται για τα καταναλωτικά προϊόντα που θεωρούνται επικίνδυνα, και αποτρέπει την κυκλοφορία και την πώλησή τους.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα