Ύποπτοι για φοροδιαφυγή πάνω από 150 Αμερικανοί πελάτες της UBS

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 20:59

Δικαστική έρευνα για «περισσότερους από 150 Αμερικανούς πελάτες» της ελβετικής τράπεζας UBS, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι ΗΠΑ διεξάγουν τώρα μία δικαστική έρευνα για πάνω από 150 Αμερικανούς πελάτες σε όλην τη χώρα, τους οποίους υποπτευόμαστε ότι απέκρυψαν εισοδήματά τους και μετοχές τους στην UBS, κατά παράβαση του αμερικανικού νόμου», τονίζει το υπουργείο στο αίτημα που κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λότερντεϊλ στη Φλόριδα.

Προτείνεται δε μείωση της ποινής για τον Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ, τραπεζίτη της UBS που παρέθεσε στοιχεία στις ΗΠΑ το 2008 στο πλαίσιο της έρευνας κατά της ελβετικής τράπεζας για φοροδιαφυγή.

Οι ΗΠΑ είχαν αρχικά ζητήσει από την τράπεζα να τους παραδώσει τα στοιχεία ταυτότητας 52.000 Αμερικανών πελατών της, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Η αμερικανική κυβέρνηση και η UBS πρόκειται να υπογράψουν αύριο συμφωνία που θα θέτει οριστικό τέλος στη διένεξή τους για τους Αμερικανούς πελάτες, τονίζει πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα