Στηρίγματα για άνοδο

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 00:01

Στήριγμα σε νέα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου βρήκαν χθες οι αγορές μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα οι δείκτες να επανέλθουν σε τροχιά ανόδου και να καλύψουν σε ένα βαθμό τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας.

Στη Wall Street το έναυσμα για την επιστροφή των αγοραστών έδωσαν δύο κολοσσοί του λιανεμπορίου: η Home Depot και η Target Group. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips ενισχύθηκε 1,4% με τις επιχειρήσεις ενέργειας και τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου.

Το ευρώ βρέθηκε χθες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ανακτώντας το χαμένο έδαφος έναντι του δολαρίου και του γιεν, καθώς η αναπάντεχη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης.

Σημαντικά ήταν και τα κέρδη της στερλίνας έπειτα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία τον Ιούλιο, ενώ η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου παρέσυρε προς τα πάνω και τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Το ευρώ κατάφερε χθες να απομακρυνθεί από τα χαμηλά δύο εβδομάδων που είχε αγγίξει τη Δευτέρα έναντι του δολαρίου, αν και τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικιών δεν άφησαν μεγάλα περιθώρια για ανάληψη ρίσκου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα