Απώλειες 0,8% κατέγραψε ο Nikkei

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 10:09

Στα χαμηλά τριών εβδομάδων υποχώρησε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, εξαιτίας των αργοπορημένων πωλήσεων προθεσμιακών συμβάσεων που παρέσυραν την αγορά σε πτώση, καθώς και της υποχώρησης του κινεζικού χρηματιστηρίου που επέφερε πλήγμα στην εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Μεταξύ των μετοχών που έχασαν έδαφος συγκαταλέγονται οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Kyocera Corp, καθώς και οι εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή τσιπ, πτώση που ωστόσο αντισταθμίστηκε από το άλμα του 17% που σημείωσε η Sanyo Electric Co και τα κέρδη που κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα από τη νέα γρίπη στην Ιαπωνία οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές των εταιρειών κατασκευής χειρουργικών μασκών και υφασμάτων.

«Το χρηματιστήριο έχει σημειώσει βαθμιαία αλλά σταθερή άνοδο και είναι πολύ δύσκολο ακόμη να πούμε εάν πρόκειται απλώς για παύση ή για διόρθωση υπό τη σκιά της αβεβαιότητας για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά», σχολιάζει ο Τακάσι Ούσιο, επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής στρατηγικής της Marusan Securities. «Η όλη κατάσταση δυσχεραίνει ιδιαίτερα την αγορά [μετοχών]», συμπληρώνει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο δείκτης αναφοράς Nikkei υποχώρησε κατά 0,8% στις 10.204,00 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 943,25 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα