Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 08:37

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στοπ στη γραφειοκρατία για ίδρυση επιχειρήσεων. Σε 4 από 18 μειώνονται τα "βήματα " για δημιουργία εταιρειών κάθε μορφής".

"Σε τέσσερα από 18 μειώνονται τα βήματα για την ίδρυση εταιρειών κάθε νομικής μορφής, με νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση. Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην Κυβερνητική Επιτροπή", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Απογείωση" των εταιρικών ομολόγων στα 1,1 τρισ. δολ."

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στο οκτάμηνο φθάνοντας στο επίπεδο - ρεκόρ του 1,1 τρισ. δολαρίων διεθνώς, την ίδια στιγμή που τα κοινοπρακτικά δάνεια κατέγραψαν πτώση 52% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνημα" για δάνεια - επιταγές. Οι μικρομεσαίοι πιέζουν για ρυθμίσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνονται οι πιέσεις από τους επιχειρηματικούς φορείς για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης. Στα αιτήματα αυτά περιλαμβάνονται η χαλάρωση των όρων για την είσοδο στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία, καθώς και η εξάμηνη παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσεις των δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συρρίκνωση τζίρου και νέων παραγγελιών στη βιομηχανία. "

Η εφημερίδα γράφει ότι "εικόνα πλήρους ύφεσης στη βιομηχανία καταδεικνύει η κάθετη πτώση που εμφάνισαν σε ετήσια βάση τον Ιούνιο τόσο το τζίρος (-26,8%) όσο και οι βιομηχανικές παραγγελίες (-36%)".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα