Bloomberg: Το τέλος της ύφεσης αναμένεται να επιβεβαιώσει ο Conference Board Index

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 11:36

¶νοδο 0,7%για δεύτερο συνεχή μήνα αναμένεται να σημειώσει ο δείκτης Conference Board, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο των προσδοκιών για την οικονομία τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, σύμφωνα με τις προβλέψεις 52 οικονομολόγων που συμμετέχουν σε έρευνα του Bloomberg News.

Σε περίπτωση ανόδου του δείκτη τον Ιούλιο για τέταρτο συνεχή μήνα, η άνοδος αυτή θα αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήνουν οριστικά πίσω τους τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Η μείωση του ρυθμού απολύσεων, η άνοδος των χρηματιστηρίων και η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής αποτελούν ενδείξεις καρποφορίας των προσπαθειών της κυβέρνησης να πατάξουν τη χρηματοοικονομική κρίση και να τονώσουν την οικονομία.

«Υπάρχουν σημάδια ότι η σφοδρότερη ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση φτάνει στο τέλους της», σχολιάζει ο Ράιαν Σουίτ, ανώτατος οικονομολόγος της Moody’s Economy.com στην Πενσυλβάνια. «Είναι σαφές ότι οι χειρότερες μέρες έχουν περάσει, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάκαμψη», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα