ΗΠΑ: Επιδοτήσεις 1,2 δισ. δολαρίων για εκσυγχρονισμό της υγείας

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 15:45

Την παροχή επιδοτήσεων αξίας 1,2 δισ. δολαρίων προς τους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών και τα νοσοκομεία εξήγγειλε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της τήρησης και χρήσης ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αναδείξει το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της υγείας σε κεντρικό συντελεστή της ατζέντας της προβλέποντας, μεταξύ άλλων, τη χρήση της τεχνολογίας με στόχο της αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

Στις εξαγγελθείσες επιδοτήσεις περιλαμβάνεται κονδύλι 598 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία 70 κέντρων πληροφορικής της υγείας που θα βοηθήσουν τους φορείς υγείας να οργανώσουν ηλεκτρονικά συστήματα αρχειοθέτησης των ασθενών.

Παράλληλα, θα διατεθούν 564 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πληροφοριακών δικτύων της υγείας, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Καθλίν Σιμπέλιους.

Οι επιδοτήσεις θα χρηματοδοτηθούν βάσει του αμερικανικού νόμου ανάκαμψης και επανεπένδυσης του 2009 και θα διατεθούν το 2010, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα