Northrop: Ψάχνει αγοραστή για την TASC

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 16:07

Αγοραστή αναζητά ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής του Πενταγώνου, Northrop Grumman Corp., για τον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και προηγμένης μηχανικής του ομίλου, σύμφωνα με πηγές της The Wall Street Journal.

Η πρωτοβουλία αυτή της Northrop είναι συνέπεια των εντατικών ελέγχων που έχει εξαγγείλει η αμερικανική κυβέρνηση για τις εταιρείες που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και παράλληλα πωλούν εξοπλισμό στο αμερικανικό δημόσιο, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων.

Με νόμο που θέσπισε ο Ομπάμα το Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους κολοσσούς του αμυντικού κλάδου να συνάψουν ξεκάθαρες συμφωνίες, οι οποίες θα διαχωρίζουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες από την πώληση οπλικών συστημάτων και υλικού στο αμερικανικό δημόσιο.

Ο βραχίονας συμβουλευτικών υπηρεσιών της εταιρείας, TASC, η οποία απασχολεί 5.000 υπαλλήλους, υπολογίζεται ότι μπορεί να «πιάσει» 1 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της WSJ, είναι πιθανό να προκύψει συμφωνία πώλησης της TASC εντός του ερχόμενου μήνα, ενώ τους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα