Επιστροφή των «ταύρων»

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 00:01

Οι «ταύροι» υπερίσχυσαν χθες στις αγορές μετοχών, βρίσκοντας απροσδόκητο στήριγμα στον... ασιατικό δράκο. Η εντυπωσιακή ενίσχυση του δείκτη της Σαγκάης (4,5%) έδωσε το έναυσμα της ανόδου και στη Δύση, καθώς μετρίασε τις ανησυχίες για τις δυνατότητες της κινεζικής οικονομίας να λειτουργήσει ως ουσιαστικός κινητήριος μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στη Wall Street θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία για ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στις μεσοατλαντικές πολιτείες ύστερα από δέκα διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης, αλλά και η δήλωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της AIG ότι ο ασφαλιστικός κολοσσός θα καταφέρει να επιστρέψει την κρατική βοήθεια.

Στην Ευρώπη ο FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 1,4%, στις 944,94 μονάδες, και πλέον βρίσκεται 46% υψηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι κατασκευών και τραπεζών.

Το ευρώ κατάφερε και χθες να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, παραμένοντας πάνω από το όριο του 1,42 έναντι του δολαρίου, ενώ το κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και οι ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια περιόρισαν την ελκυστικότητα του γιεν ως «καταφυγίου» σε δύσκολους καιρούς.

Σημαντικό έδαφος κέρδισε χθες και η νορβηγική κορόνα, καταφέρνοντας να ενισχυθεί σε υψηλά Μαρτίου έναντι του ευρώ, έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων ότι και η νορβηγική οικονομία κατάφερε να εξέλθει της ύφεσης στο δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα