Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 08:48

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο για τη συμμετοχή των μετόχων στη διοίκηση".

Η «Ν» τονίζει ότι "σχέδιο νόμου το οποίο αποκαθιστά σε αρκετά σημεία τα δικαιώματα των μετόχων των εισηγμένων εταιρειών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση έως τα μέσα του επόμενου μήνα. Κατάργηση της εξάρτησης της άσκησης του δικαιώματος ψήφου από τη δέσμευση των μετοχών για ορισμένο χρονικό διάστημα, δυνατότητα συμμετοχής στη ενική Συνέλευση εκ του μακρόθεν είναι μερικές μόνο από τις σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο σχέδιο με το οποίο ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο σχετικές κοινοτικές οδηγίες".

ΕΞΠΡΕΣ: " Έξαρση φοροδιαφυγής με πρόστιμα 1 δισ. ευρώ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενίσχυση της φοροδιαφυγής "αποδεικνύουν" τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Στο 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου εφέτος τα πρόστιμα από το σύνολο των ελέγχων εκτιμάται ότι θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετοχική δημοκρατία στο ΧΑ. Γενικές συνελεύσεις με ηλεκτρονική ψήφο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τον νομοσχέδιο. Προβλέπει την καθιέρωση νέων διαδικασιών (όπως η ψήφος με e-mail) και την κατάργηση γραφειοκρατικών εμποδίων (όπως η δέσμευση των μετοχών) με στόχο την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ελπίδες με πολλή αβεβαιότητα. Διαφαίνεται αχνό φως από τους πρόδρομους δείκτες των μεγάλων οικονομιών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι πρώτες αχτίδες φωτός έχουν αρχίσει να φαίνονται ήδη στον άκρη του ...τούνελ της ύφεσης, καθώς ήδη ορισμένες από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου δείχνουν να ξεπερνούν την κρίση, όμως ακόμη οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και πολλοί φοβούνται πως η δειλή ανάκαμψη θα χαθεί εάν σταματήσουν οι γενναίες δόσεις δημοσιονομικών και νομισματικών "ενέσεων" .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα