Υψηλό δεκαμήνου η Ε.Ε.

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 00:01

Εν μέσω νέων ενθαρρυντικών ενδείξεων για την οικονομία οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών μετοχών αναρριχήθηκαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών. Η Wall Street, ωστόσο, δεν ακολούθησε εξαιτίας ανησυχιών για την «υγεία» του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο FTSEurofirst 300 είχε κέρδη 0,9% στις 975,19 μονάδες - τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Οκτωβρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει ενισχυθεί 51% από τα χαμηλά του Μαρτίου, ενώ καταγράφει κέρδη 17% από τις αρχές του έτους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση πρωταγωνίστησαν τράπεζες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το κλίμα ήταν αρχικά θετικό, με τους δείκτες να οδηγούνται προς νέα υψηλά για το 2009. Η προειδοποίηση της SunTrust Bank, ωστόσο ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα έρθουν αντιμέτωπες με νέες τεράστιες ζημίες από επισφαλή δάνεια δημιούργησε νευρικότητα.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ κατάφερε και χθες να διατηρηθεί πάνω από το 1,43 έναντι του δολαρίου. Όμως παρά το κλίμα αισιοδοξίας στις διεθνείς χρηματαγορές, οι περισσότερες ισοτιμίες παρέμεναν εντός στενών ορίων διακύμανσης, καθώς οι επενδυτές τηρούσαν στάση αναμονής, εν όψει της ανακοίνωσης κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία εντός της εβδομάδας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε εν τω μεταξύ και χθες το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα