Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 08:43

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχύσεις από Σεπτέμβριο στις μικρές επιχειρήσεις. Αφορά τουρισμό, μεταποίηση, υπηρεσίες και εμπόριο".

"Από 1ης Σεπτεμβρίου αρχίζει η υποβολή επενδυτικών προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε τουρισμό, μεταποίηση, υπηρεσίες, εμπόριο, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ μετά την υπογραφή της τελικής προκήρυξης από τους συναρμόδιους υπουργούς χθες", γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Κίνδυνο ερημοποίησης αντιμετωπίζει η Αττική".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τεράστια οικολογική καταστροφή επέφερε η πυρκαγιά που κατέκαυσε επί τρεις ημέρες 150.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην Ανατολική Αττική".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικό στοίχημα στο ΧΑ. Νέα fund μπαίνουν τώρα στην αγορά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνεχή και σταδιακή αύξηση του αριθμού των ξένων funds που τοποθετούνται στο ΧΑ παρατηρούν αυτό το διάστημα χρηματιστηριακές πηγές. Οι χρηματιστές σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον των ξένων για τις ελληνικές μετοχές και ιδιαίτερα για τις τράπεζες βαίνει σταθερά αυξανόμενο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πώς θα πάρετε χρήματα από το "τέταρτο πακέτο". Ολόκληρη η προκήρυξη για τις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τονωτική ένεση των μικρομεσαίων αλλά και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας από 1η Σεπτεμβρίου το σχέδιο ενίσχυσής τους μέσω του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 1,050 δισ ευρώ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα