Βρετανία: Σε άτακτη φυγή τρέπει τα hedge funds η νέα φορολογία

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 16:46

Μαζικά εγκαταλείπουν τη Βρετανία διαχειριστές hedge funds και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση του ανώτατο συντελεστή φορολόγησης εισοδήματος στο 51%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το περασμένο έτος μετακόμισαν στην Ελβετία αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge funds) με ενεργητικό που ξεπερνούσε συνολικά τα 15 δισ. δολάρια, και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες το παράδειγμά τους.

Ο Ντέιβιντ Μπάτλερ, ιδρυτής της Kinetic Partners αναφέρει ότι η εταιρεία του συμβούλευσε 23 hedge funds να εγκαταλείψουν τη Βρετανία έως τον Απρίλιο, ενώ ακόμη 15 αμοιβαία κεφάλαια βρίσκονται προς την έξοδο από τη χώρα.

«Στο παρελθόν, οι διαχειριστές μετακινούσαν αρχικά μερικές μόνο δραστηριότητές τους για δοκιμή, τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει», επισημαίνει.

Τον ερχόμενο Απρίλιο, οι ιδιώτες φορολογούμενοι στη Βρετανία με εισόδημα άνω των 150.000 λιρών θα φορολογούνται με 51%, ενώ δυσβάσταχτη θα είναι και η φορολόγηση των συντάξεων.

Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ορκωτών λογιστών PricewaterhouseCoopers, οι έγγαμοι τραπεζίτες στη Βρετανία με εισόδημα άνω των 250.000 λιρών ετησίως θα έχουν χαμηλότερο μετά φόρων εισόδημα από τους συναδέλφους τους στο Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Πηγή: The Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα