Αποζημιώσεις στα πρότυπα του 2007

Oι αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 18:42
UPD:21:09
AΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές αντίστοιχων με αυτών που ελήφθησαν το 2007, αλλά μέτρων και για την αντιμετώπιση της τέραστιας οικολογικής καταστροφής αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σιουφλιάς.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή, ο κ. Σιουφλιάς τόνισε πως χρειάζεται προσπάθεια όλων, συντονισμός, σχέδιο, άμεσες και γρήγορες πρωτοβουλίες, υπομονή αλλά και χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα ληφθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα, θα υπάρξει χάραξη αντιπυρικών ζωνών και κατασκευή δασικών δρόμων, καθώς και σύστημα για τον καθαρισμό των δασών και την προστασία τους.

Ανακοίνωσε δε ότι, κατά το πρότυπο της Πάρνηθας, θα συνδεθεί η περιφέρεια με δορυφόρο για την παρακολούθηση των αναδασωτέων εκτάσεων, ενώ μέσω αυτού του συστήματος θα καταστεί δυνατή και η εποπτεία της ευρύτερης περιοχής.

Καταλήγοντας ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε: «θα πιάσουμε δουλειά αμέσως. Όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι θα πρέπει να συντονιστούν και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σε καλό βαθμό αυτή τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που έγινε».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σε ό,τι αφορά τις ανακατασκευές οικιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση καινούργιων για επιφάνειες ως 120 τ.μ. με κόστος 750 ευρώ/τ.μ.

Παράλληλα, για επισκευές οικιών που υπέστησαν ζημιές θα δοθούν μέχρι 450 ευρώ/ τ.μ. με τις ίδιες προϋποθέσεις.

O κ. Αντώναρος διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χρηματοδότηση για όσα κτίσματα ήταν αυθαίρετα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το ΥΠΕΘΑ θα προβεί άμεσα σε αεροφωτογράφιση των περιοχών, ενώ από το ΥΠΕΣ θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη άμεσων αναγκών στους ΟΤΑ ύψους 3.300.000 ευρώ.

Πρόσθεσε πως κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ενώ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι υπάρχουν ζημιές σε επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ο κ. Αντώναρος ανέφερε επίσης ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στήριξη των πληγέντων πελατών τους από ETE, ATE Aσφαλιστική και Εμπορική

Το πρώτο μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές πελατών της ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά σε δανειολήπτες με δάνειο οποιουδήποτε τύπου, που έχουν υποστεί ζημίες σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη τους. Η Εθνική Τράπεζα τους καλεί να προσέλθουν μέχρι 4/9/2009 σε οποιοδήποτε Κατάστημά της προκειμένου να δηλώσουν το είδος και το εκτιμώμενο ύψος της ζημίας που υπέστησαν και να ζητήσουν την ένταξή τους σε προγράμματα διευκόλυνσης για την εξυπηρέτηση των δανείων τους που η Τράπεζα θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή.

Από την πλευρά της η ATE Ασφαλιστική θέτει στην υπηρεσία των ασφαλισμένων της που έχουν υποστεί ζημιά από την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Αττικής ειδικη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας – υποστήριξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210.93.79.217 από τις 08:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Παράλληλα, και το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της Εμπορικής Τράπεζας -210 6505000- που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, θα δέχεται παράλληλα τις κλήσεις πελατών της που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, προκειμένου εξειδικευμένα στελέχη της τράπεζας να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να δρομολογήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα