ΓΓΠΠ: Κατευθυντήριες οδηγίες για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 21:00
A- A A+

Tην ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων έργων και δράσεων που θα συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων από την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σημειώνει η η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΓΠΠ εξέδωσε έγγραφο με κατευθυντήριες οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται θεσμικά, να προχωρήσουν στον προγραμματισμό, μελέτη και εκτέλεση έργων και δράσεων, τα οποία προσδιορίζονται θεματικά στις παρακάτω ενότητες:

1. Σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων και συντήρησή τους καθώς και λήψη πρόσθετων μέτρων όπου αυτό απαιτείται, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

2. Μελέτη και εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις που η φυσική τους βλάστηση πρόσφατα έχει καταστραφεί από πυρκαγιές, (κορμοδέματα, κορμοφράγματα, αυλακώσεις κλπ.).

3. Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των κοιτών των ρεμάτων με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής τους ροής.

4. Επιτάχυνση εργασιών, ενόψει της χειμερινής περιόδου, για την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές που βαρύνονται με ανάλογο ιστορικό, καθώς και προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή