Ψήφος εμπιστοσύνης

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 00:01

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπεν Μπερνάνκι έδωσαν χθες ο Λευκός Οίκος αλλά και οι αγορές. Η είδηση της ανανέωσης της θητείας του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη προσέφερε στήριγμα στους δείκτες, που αρχικά δέχονταν πιέσεις, καθώς οι επενδυτές, ανήσυχοι για τη δυναμική που θα έχει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, έσπευδαν να κατοχυρώσουν κέρδη. Θετικά στο επενδυτικό κλίμα λειτούργησαν και τα στοιχεία για βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και αύξηση των τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ.

Συγκρατημένα κέρδη, που όμως τις έφεραν σε νέα υψηλά δέκα μηνών, είχαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές. Αν και κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ο δείκτης FTSEurofirst 300 βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος, τελικά έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 978,76 μονάδες.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις ενέργειας. Οι μετοχές της RBS είχαν κέρδη 3,9%, ενώ οι Banco Santander και ΗSBC ενισχύθηκαν 1,4% και 1% αντίστοιχα.

Οι επιχειρήσεις ενέργειας BG Group, Total, BP και Shell είχα κέρδη από 0,8% έως 1,6%. Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Οι Vodafone και Deutsche Telekom ενισχύθηκαν 2,3%, ενώ η France Telecom σημείωσε άνοδο 3,7%. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μεταλλευτικές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα