Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 09:00
A- A A+

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες σκληρές αποφάσεις".

«Εθνική συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση, προκειμένου να προωθηθεί το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους κοινωνικούς εταίρους ο ΥΠΟΙΟ Γ. Παπαθανασίου, με τους οποίους συναντήθηκε χθες. Έθεσε το δίλημμα στους κοινωνικούς φορείς "ή θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά εθνικά αναγκαίες ή θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εισηγείται ο ΣΕΒ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εθνικό διάλογο και συναίνεση για την υλοποίηση ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφή ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου από τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο όριο 1 στις 2 εταιρείες. Εφιαλτικό σενάριο ΣΕΒ για την ανεργία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμα κινδύνου για την απασχόληση έστειλε χθες ο ΣΕΒ, που κατέθεσε υπόμνημα με δέκα μέτρα για τη θωράκιση της απασχόλησης, εκτιμώντας πως το 50% των επιχειρήσεων λειτουργεί με ζημίες ή με οριακά κέρδη, ποσοστό που ίσως αυξηθεί τους επόμενους μήνες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καταρρέει μήνα-μήνα το εξωτερικό εμπόριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την οικονομική δυσπραγία που βιώνει η αγορά αλλά και την πλήρη κατάρρευση της ζήτησης καταδεικνύουν τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα οποία εμφανίζουν σημαντική πτώση των εισαγωγών κατά 36,8%".

Προτεινόμενα για εσάς