Αυξημένοι έλεγχοι στις τουριστικές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 14:39

Σε 744 ελέγχους τουριστικών επιχειρήσεων προέβη την περίοδο 15/7/2009 έως 15/8/2009 το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έναντι 358 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αύξηση της τάξης 107,8%.

Από τις 744 ελεγχθείσες επιχειρήσεις 422 βρέθηκαν να λειτουργούν καλώς, σε 288 έγιναν υποδείξεις - βελτιώσεις και σε 34 επεβλήθησαν κυρώσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο εντατικοποίησης των ελέγχων μικτών κλιμακίων του ΕΟΤ προς τις πάσης φύσεως τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας, με εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Γιάννη Κοφίνη.

Στόχος της εντατικοποίησης των ελέγχων είναι η περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων προς τους τουρίστες, έλληνες και αλλοδαπούς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΤ αποτελούνται από μικτά κλιμάκια επιθεωρητών της κεντρικής υπηρεσίας και στελεχών των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού (ΠΥΤ). Αντικείμενο των ελέγχων είναι η εποπτεία της λειτουργίας της αγοράς καθώς και η διακρίβωση των καταγγελιών των πολιτών για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων για το σκοπό της αναβάθμισης των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ έχουν υλοποιήσει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την «τουριστική συνείδηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα