Πιέσεις κατοχύρωσης

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 00:01

Να κατοχυρώσουν κέρδη τόσο στις αγορές μετοχών όσο και στην αγορά πετρελαίου θέλησαν χθες οι επενδυτές. Έτσι, παρά τα νέα ελπιδοφόρα μακροοικονομικά στοιχεία, που ήρθαν στο φως και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος και οι αμερικανικοί είχαν συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ έφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εταιρείες όπως η Home Depot, η μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού στις ΗΠΑ και η κατασκευάστρια D.R. Horton. Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν μεταλλευτικές αλλά και μεταποιητικοί κολοσσοί όπως οι Caterpillar.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 είχε απώλειες 0,5%, με τις επιχειρήσεις ενέργειας να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων μετά και τη νέα υποχώρηση των τιμών του αργού.

Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη είχαν απώλειες από 0,3% έως 0,6%. Μεγάλος κερδισμένος η γαλλική τράπεζα Natixis, που έκανε άλμα 39% καθώς εξασφάλισε εγγυήσεις για τοξικά στοιχεία ενεργητικού.

Στις αγορές συναλλάγματος οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο στο δολάριο, που κατάφερε έτσι να ανακτήσει σημαντικό από το χαμένο έδαφος έναντι του ευρώ και του γιέν. Το ευρώ υποχωρούσε κοντά στο 1,42, ενώ είχε απώλειες και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα