Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 08:49

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι 3 στις 4 επιχειρήσεις με πρόβλημα ρευστότητας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντική μείωση της ζήτησης και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους οι ελληνικές επιχειρήσεις, η θέση των οποίων αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ηλεκτρονικά ...οι συνταγές για εξοικονόμηση έως 2 δισ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διεθνή διαγωνισμό για την εφαρμογή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των συνταγών και της χορήγησης φαρμάκων αναμένεται να προκηρύξει εντός του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανεβαίνει ο πήχυς στο ΧΑ. Οι τράπεζες αιφνιδιάζουν με τα κέρδη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο τραπεζικός "πυρετός" που επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί αφού σήμερα και αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα, πιθανότατα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Eurobank και η Εθνική. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε χθες κέρδη 3,83%".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η κρίση πνίγει τις βιοτεχνίες. Έρευνα της MARC για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε περίπου 200.000 θα ανέλθουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι θέσεις απασχόλησης που ενδεχομένως θα χαθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ενώ από έρευνα που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τα επιμελητήρια προκύπτει το ανησυχητικό συμπέρασμα- τουλάχιστον για 7 νομούς της χώρας- της μείωσης της διαφοράς μεταξύ των επιχειρήσεων που κάνουν έναρξη εργασιών και των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα