Fortis: Με κέρδη 886 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 10:22

Κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο ο ασφαλιστικός όμιλος Fortis, ο οποίος υποχρεώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο να πωλήσει τον τραπεζικό της βραχίονα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση της εταιρείας, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 886 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 697 εκ των οποίων προήλθαν από την πώληση του μεριδίου 25% στη βελγική εταιρεία ασφαλειών ζωής AG Insurance NV στη γαλλική BNP Paribas.

Προκειμένου να αποτρέψει τη χρεοκοπία της, ο άλλοτε μεγαλύτερος βελγικός τραπεζικός όμιλος αναγκάστηκε να πωλήσει τα περισσότερα στοιχεία του ενεργητικού της, να προβεί σε περικοπές προσωπικού και επαναγοράσει τα χρέη της με ευνοϊκότερους όρους.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα από τη στρατηγική της απόφαση να επικεντρωθεί στον ασφαλιστικό κλάδο, η διαχείριση του κεφαλαίου του ομίλου και η απλοποίηση της εταιρικής διακυβέρνησης και οργανωτικής δομής θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα συνεχίζει να επιφυλάσσει προκλήσεις, καθώς οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών στον κλάδο ασφαλειών ζωής αλλά και εκτός αυτού», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπαρτ ντε Σμετ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα