Γ. Παπανδρέου: Να αλλάξει η αντίληψη πελατειακού κράτους

ΣΕΒ: Ανάγκη για δομικές αλλαγές στην οικονομία
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 17:05
UPD:17:44
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

«Μπροστά στην κρίση που βιώνουμε χρειάζονται πολύ μεγάλες τομές στο πολιτικό σύστημα, το κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση, στο θεσμικό πλαίσιο, στην οικονομία και στην αναπτυξιακή αντίληψη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τις συναντήσεις του με την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΕΒ ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την αναγκαιότητα ενός «ισχυρού επιτελικού κράτους - όχι πλαδαρού, μεγάλου και σπάταλου - και μιας ισχυρής αυτοδιοίκησης».

«Στόχος μας είναι να αλλάξει η αντίληψη πελατειακού κράτους και να μην λειτουργεί ασύδοτα η αγορά, αλλά κράτος και αγορά να υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στη ΔΕΘ έναν «οδικό χάρτη» που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση, σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μαζί με τους πολίτες.

Για χρόνιες παθογένειες ενός πελατειακού κράτους κάνει λόγο ο ΣΕΒ

«Από την πλευρά μας τονίσαμε την ανάγκη να υπάρξουν δομικές αλλαγές στην οικονομία, στο θεσμικό πλαίσιο, στην αναπτυξιακή αντίληψη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι ο ΣΕΒ κατέθεσε τα 10 μέτρα-ανάχωμα στην ανεργία και ζητήσαμε να τα μελετήσουν.

«Ο τόπος δεν θα ξαναβρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, αν δεν αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες ενός πελατειακού κράτους που αποτελεί αντιπαραγωγικό βρόγχο και εστία φαινομένων διαφθοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης «η προϊούσα απαξίωση της πολιτικής κινδυνεύει να στερήσει τον τόπο από την ισχυρή διακυβέρνηση και από την πολιτική πνοή που σήμερα έχει ανάγκη».

ΓΣΕΕ: Συνάντηση σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο

«Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο και είναι προφανές ότι στη ΔΕΘ αυτή η πολιτική περίοδος θα πάρει πιο σαφή χαρακτηριστικά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε επίσης πως «γι' αυτόν το λόγο δεν ζητήσαμε την τυπική βοήθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία, αλλά ζητήσαμε με βάση όλα τα δεδομένα, δεσμεύσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εργασία: Εισόδημα, εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα