Γ. Παπαθανασίου: Απαιτούνται δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 21:05
UPD:22:18

Βρισκόμαστε στο μέσο της καταιγίδας που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.

«Παρότι οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι σχετικά ηπιότερες απΆ ότι σε άλλες χώρες, είναι ορατές και στην πραγματική οικονομία και στα δημοσιονομικά της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτό το οποίο πρέπει να απασχολεί όλους μας τώρα είναι το πώς θα βρεθούμε την επόμενη ημέρα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις και ταυτόχρονα με τις προϋποθέσεις για να επανέλθουμε στους ρυθμούς της ανάπτυξης που είχαμε».

Ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε ότι «απαιτούνται δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις», καθώς και «συνεννόηση, διάλογος και ειλικρίνεια προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και η οικονομία μας θα βρεθεί στην πρωτοπορία».

«Το δίλημμα είναι αν θα κάνουμε βήματα μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Για εμάς η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη και το διακύβευμα αφορά όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ

«Η τελευταία πρωθυπουργική ρήση ήταν ''πάμε σφιχτά'' για το επόμενο διάστημα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του.

«Δηλαδή δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέτρα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους που στενάζουν, όχι από τη διεθνή κρίση - την οποία απΆ ό,τι καταλάβαμε την ανακάλυψαν έξι μήνες αργότερα αφότου ήρθε - αλλά από την ασκούμενη οικονομική πολιτική», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε δε πως «οι απαντήσεις αυτές δεν ικανοποιούν κανένα αίτημα των εργαζομένων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων» και για το λόγο αυτό, στις επόμενες μέρες - μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – θα συγκαλέσει, όπως ανέφερε, τα όργανα της Συνομοσπονδίας και θα προτείνει «την πραγματοποίηση γενικής απεργίας, η οποία θα είναι απεργία καταγγελίας, απεργία διαμαρτυρίας, απεργία ανατροπής».

«Η κυβέρνηση ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου. Κλείνει τα αυτιά της και είναι αποκαλυπτική η σιωπή της όταν ακούει αιτήματα των εργατών. Αντίθετα, αναθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τραπεζίτες και στους επιχειρηματίες» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης.

ΣΕΒ: Τα δομικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με δομικά μέτρα

Δέκα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το προεδρείο του ΣΕΒ, κατά τη διάρκεια της αποψινής τους συνάντησης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε πως επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση ότι τα δομικά προβλήματα της οικονομίας αντιμετωπίζονται με δομικά μέτρα, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα είναι ξεκάθαρο και αταλάντευτο.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει ο πρωθυπουργός, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν συζήτησαν καθόλου για το θέμα των εκλογών. «Πρέπει να σταματήσουμε να εκλογολογούμε ακατάσχετα αντί να προβληματιζόμαστε και να πράττουμε με βάση τα μεγάλα προβλήματα αυτού του τόπου», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα