Εντονες διακυμάνσεις...

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 00:01

Οι μεταπτώσεις στην ψυχολογία των επενδυτών και οι έντονες διακυμάνσεις στις τιμές μετοχών και πετρελαίου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό χθες στις διεθνείς αγορές.

Στην Ευρώπη, σε μία ρευστή συνεδρίαση, ο δείκτης των μετοχών FTSEurofirst 300 είχε τελικά απώλειες 0,5% στις 968,67 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είχε σκαρφαλώσει έως τις 976,79 μονάδες χάρη σε ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά και η μικρότερη του αναμενομένου συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη κινητικότητα κατεγράφη στον τραπεζικό κλάδο, με τους τίτλους μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να παρουσιάζουν αρχικά κέρδη, αλλά να καταλήγουν σε αρνητικό έδαφος.

Στη Wall Street έως τα μέσα της συνεδρίασης τα ταμπλό έδειχναν κόκκινο. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε μικρές απώλειες και κέρδη.

Τη νευρική πορεία των μετοχών ακολούθησε και το πετρέλαιο, με το αργό στη Νέα Υόρκη να κάνει αρχικά «βουτιά» κάτω από τα 70 δολάρια και αργά το βράδυ να ανακάμπτει πάνω από τα 72 δολ. το βαρέλι.

Στις αγορές συναλλάγματος, το γιεν βρέθηκε στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το ιαπωνικό νόμισμα ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενώ κέρδισε σημαντικό έδαφος και έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα