Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 08:44

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φρένο στη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις - νοικοκυριά".

"Νέα σημαντική επιβράδυνση παρουσίασαν τον Ιούλιο οι χορηγήσεις δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η πιστωτική επέκταση υποχώρησε σε 6,6% από 7,4% τον Ιούνιο", γράφει η Ναυτεμπορική.

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιδείνωση ρευστότητας με δάνεια μόλις 847 εκατ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υποχώρηση στο 6,6% σημείωσε σε ετήσια βάση ο ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης τον Ιούλιο από 7,4% τον Ιούνιο και 15,9% τον Δεκέμβριο του 2008".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία για την οικονομία. Δραματική έκκληση ΣΕΒ και ΓΣΕΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να αντιμετωπίσουν από κοινού της κοινές απειλές", υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και τονίζει ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι "αιτούντες". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι "υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές", ενώ υποστήριξε ότι χρειάζεται πλήρης αναστροφή της σημερινής πορείας που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σταγόνα-σταγόνα ο δανεισμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέφτουν οι ρυθμοί στις χορηγήσεις δανείων, με τις τράπεζες να έχουν φρενάρει σημαντικά τις νέες δανειοδοτήσεις. Η πιστωτική επέκταση του Ιουλίου παρουσιάζει νέα στοιχεία επιβράδυνσης, καταγράφοντας ρυθμό αύξησης 6,6% έναντι 7,4% τον Ιούνιο, 9,4% τον Μάιο και 15,9% τον Δεκέμβριο του 2008".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα