ΥΠΟΙΟ: Απαιτείται συνεννόηση και διάλογος

Συναντήσεις Κ. Καραμανλή με ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 17:17
UPD:18:47

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και έτσι να ενισχύσουμε και την απασχόληση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μετά από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπογράμμισε πως «έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τα προεδρεία των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, επεσήμανε πως συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομίας και τόνισε: «η θέση μας είναι ότι περνάμε μία δύσκολη συγκυρία και ότι η χώρα μας αν και έχει πληγεί λιγότερο, βιώνει την κρίση».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, όταν τελειώσει η κρίση. Γι' αυτό όμως χρειάζεται να γίνουν και διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες απαιτείται συνεννόηση και διάλογος», σημείωσε.

Στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, πρόσθεσε ο υπουργός, συζητήθηκαν θέματα θεσμικά, όπως η συνταξιοδότηση των γυναικών. «Η διαπραγμάτευση με την Επιτροπή είναι σε εξέλιξη, έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή», τόνισε. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης της εγγύησης στο ταμείο Πρόνοιας για να δοθεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο έχει καθυστερήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα