ΥΠΕΣ: Συγκεκριμένες οι προτεραιότητες για τους δημοσίους υπαλλήλους

ΑΔΕΔΥ: Δεν προέκυψε τίποτα θετικό
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 16:58
UPD:17:10

«Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις των δυνατοτήτων και τις προτεραιότητες τις οποίες έχουμε σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για τη συζήτηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε επίσης τη συζήτηση «ιδιαιτέρως εποικοδομητική», συμπληρώνοντας πως είναι φυσικό «ο ρόλος όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και της ΑΔΕΔΥ, να είναι διεκδικητικός».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, συζητήθηκε «η εξέλιξη των υπάλληλων που βρίσκονται στο χώρο του στενού δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που, όπως είναι γνωστό, φθάνουν αυτήν τη στιγμή περίπου τις 55.000».

«Θα θυμηθείτε –τόνισε- ότι περισσότεροι από 33.000 έγιναν αορίστου χρόνου με βάση το προεδρικό διάταγμα 164/2004. Όπως είναι γνωστό, αυτήν τη στιγμή - γιατί εμείς είμαστε συνεπείς - προχωράει στη Βουλή η ψήφιση του σχεδίου νόμου με το οποίο εντάσσονται στην ιεραρχία αυτοί οι υπάλληλοι ως το βαθμό του διευθυντή».

Ο ΥΠΕΣ πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα το θέμα της διεύρυνσης του νόμου περί συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Όταν θα ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο, τότε θα προβούμε και στη διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Και θυμίζω ότι ενώ το σχετικό καθεστώς είχε θεσμοθετηθεί χρόνια πριν, ουδέποτε το καθεστώς αυτό είχε εφαρμοσθεί. Εφαρμόσθηκε μόνο επί Κυβέρνησης Καραμανλή ιδίως για τα θέματα της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Δεσμευθήκαμε σήμερα ότι, επειδή στο Δ΄ Κ.Π.Σ. δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες σχετικά με την επιμόρφωση, δεν θα επιβαρυνθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θέλουν να επιμορφωθούν μέσα από τα Ινστιτούτα τα οποία αποκεντρώσαμε σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και η σχετική δαπάνη θα γίνεται από το Ελληνικό Δημόσιο».

ΑΔΕΔΥ: Δεν προέκυψε τίποτα θετικό

«Δεν προέκυψε τίποτα θετικό απο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό, το μισθολογικό και τα διάφορα εργασιακά θέματα, που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει επιλεκτική όραση και με αυτό τον τρόπο βλέπει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους» και την επέκρινε ότι «με μικρές αλήθειες προσπαθεί να δημιουργήσει μία μεγάλη πλάνη για την έλλειψη στρατηγικής και την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία».

Ο κ. Παπασπύρος σημείωσε ακόμη ότι διαπιστώθηκε ριζική διαφορά απόψεων στα ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα