Επίσκεψη Φ. Πετραλιά στα γραφεία του ΟΕΚ

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 15:36
EUROKINISSI/ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ

Τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, όπου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΟΕΚ Θωμά Στάμου και τους Διευθυντές για το Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

Η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ενημέρωσης και Κατάθεσης δικαιολογητικών του ΟΕΚ, όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τους δικαιούχους.

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Η επιδότηση ενοικίου καλύπτει μια ανάγκη των συμπολιτών μας

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Η επιδότηση ενοικίου καλύπτει μια ανάγκη των συμπολιτών μας

«Η επιδότηση ενοικίου για το 2009 είναι ένα πρόγραμμα του Οργανισμού που δίνει πραγματική ανακούφιση σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Πετραλιά και σημείωσε ότι «αφορά όσους έχουν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ το χρόνο, νιόπαντρα ζευγάρια και συνταξιούχους».

Όπως ανέφερε «το πρόγραμμα του 2008 έδωσε 200 εκατομμύρια ευρώ σε 111.000 πολίτες για την επιδότηση του ενοικίου. Για τη νέα χρονιά το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 44.000 αιτήσεις και προβλέπεται ότι θα δοθούν από τον Οργανισμό 250 εκατομμύρια ευρώ και να πω ότι τα ποσά αυτά δίνονται εφάπαξ».

Ερωτηθείσα σχετικά με κάποια παράπονα από δικαιούχους που δεν πήραν την επιδότηση ενοικίου, η υπουργός απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στις 3.000 αιτήσεις που βρίσκονται υπό εκκαθάριση γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα με ορισμένα δικαιολογητικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΚ, επεσήμανε ότι «όσον αφορά στο περσινό πρόγραμμα του 2008, υποβλήθηκαν 126.000 αιτήσεις, απορρίφθηκαν περίπου 15.000, διότι δεν είχαν επαρκή δικαιολογητικά ή δεν ήταν δικαιούχοι. Από τις υπόλοιπες, οι τελευταίες 3.000 εγκρίνονται αυτή την εβδομάδα και πληρώνονται».

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Κληθείσα να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή ενός ευρύτερου ανασχηματισμού, η κ. Πετραλιά επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «είναι υπεύθυνο, απολύτως υπεύθυνο, για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον τόπο και αποδεικνύει άλλη μια φορά, πως είναι η μόνη αντιπολίτευση στην Ευρώπη που μέσα στην κρίση, αντί να νοιάζεται για τον τόπο και τους πολίτες, νοιάζεται μόνο για τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Να πω, λοιπόν, ότι εμείς συνεχίζουμε το έργο μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα