Κανονικά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 09:07
UPD:12:13

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, παρά τις τεράστιες υλικές ζημιές που έχει υποστεί από την ισχυρή έκρηξη το κτίριο του Χρηματιστηρίου, η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά.

«Η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοινώνει ότι παρά τις τεράστιες υλικές ζημιές που υπέστη το κτίριο του Χρηματιστηρίου από τη σημερινή έκρηξη, οι αγορές τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου θα λειτουργήσουν κανονικά, στο συνηθισμένο ωράριο λειτουργίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σπ. Καπράλος: Το Χ.Α. θα λειτουργήσει κανονικά

Σπ. Καπράλος: Το Χ.Α. θα λειτουργήσει κανονικά

Το κτίριο του Χ.Α. στη Λ. Αθηνών υπέστη σοβαρές ζημιές από ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στις 5:35 το πρωί.

Το παγιδευμένο φορτηγάκι, που είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή του Ζωγράφου, ήταν σταθευμένο στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Νωρίτερα, στις 5:05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» λέγοντας ότι έξω από το Χρηματιστήριο έχει τοποθετηθεί φορτηγάκι με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε, όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter και στην ¶μεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά. Η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο του υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα