Απώλειες 2,4% κατέγραψε ο Nikkei

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:57

Με απώλειες 2,4% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, εξαιτίας της ανατίμησης του γεν και της υποχώρησης των χρηματοοικονομικών μετοχών εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων, τις οποίες πυροδότησαν οι ανησυχίες σχετικά με το πόσο υγιές είναι το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ.

Βουτιά 16% έκανε η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία τσιπ, Elpida Memory, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προβεί σε έκδοση νέων μετοχών για την άντληση 844 εκατ. δολαρίων. Έδαφος έχασαν και οι μετοχές των αλυσίδων λιανικής, μετά την ανακοίνωση της Seven & I Holdings ότι θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της σε επίπεδο λειτουργικών κερδών.

Η ανησυχία για το χρηματοοικονομικό κλάδο των ΗΠΑ πηγάζει από την υποβάθμιση της AIG από την Sanford C. Bernstein Research από «απόδοση στο επίπεδο της αγοράς» σε «υποαπόδοση» και τον ισχυρισμό της ότι οι μέτοχοι του ασφαλιστικού κολοσσού δεν έχουν λόγο να κρατούν τη μετοχή.

«Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν η Γουόλ Στριτ θα σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα ή εάν θα υποχωρήσει και άλλο. Ο Nikkei θα μιμηθεί τις διακυμάνσεις αυτές», υποστηρίζει ο Μιτσουσίγκε Ακίνο της Ichiyoshi Investment Management.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei υποχώρησε στις 10.280,46 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 2%, καταλήγοντας στις 949,81 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα