Εγχειρίδιο για εγκατάταση φωτοβολταϊκών στις στέγες

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 18:28

Αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ www.cres.gr είναι το εγχειρίδιο με τίτλο «Οδηγίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, το εγχειρίδιο ολοκληρώθηκε μετά από συνεργασία του υπουργείου και του ΚΑΠΕ με τους εμπλεκόμενους φορείς ΣΕΦ, ΕΜΠ και ΔΕΗ, βάσει των υφιστάμενων τεχνικών και επιστημονικών κανόνων.

Με αποδοχή της τήρησης των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών και όρων ασφάλειας που τίθενται στο Εγχειρίδιο από τους ενδιαφερόμενους μελετητές -εγκαταστάτες, καταρτίζεται «Ενδεικτικός Κατάλογος Μελετητών -Εγκαταστατών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων» για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών. Η καταχώριση στον κατάλογο είναι προαιρετική.

Οι σχετικές αποφάσεις, έντυπα για αίτηση στη ΔΕΗ, καθώς και διευκρινιστικά ερωτήματα-απαντήσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ www.ypan.gr, υπό τον τίτλο «ΦΒ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ».

Σημειώνεται πως ότι από την αρχή του προγράμματος έως σήμερα έχουν υπογραφεί εννέα προσφορές σύνδεσης, συνολικής ισχύος 77, 56 kWp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα