Ψύχραιμοι οι επενδυτές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Μεγαλύτερη ψυχραιμία επέδειξαν χθες οι επενδυτές στις αγορές μετοχών, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ισορροπούσαν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Home Depot, δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ μεταλλευτικοί κολοσσοί και πετρελαιοβιομηχανίες παρουσίαζαν αξιόλογα κέρδη.

Στην Ευρώπη, ο FTSE100 στο Λονδίνο έμεινε σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι είχαν απώλειες 0,1% και 0,2% αντίστοιχα. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η BP, η οποία ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέου μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 4%. Στο «κόκκινο» βρέθηκαν ωστόσο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τίτλοι τραπεζών και ασφαλιστικών.

Στις αγορές συναλλάγματος, ρόλο πρωταγωνιστή είχε και πάλι το γιεν. Το ιαπωνικό νόμισμα σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ.

Εντονη νευρικότητα επικράτησε στην αγορά πετρελαίου. Οι τιμές του αμερικανικού αργού διολίσθησαν αρχικά στα 67 δολ. το βαρέλι, στη συνέχεια ενισχύθηκαν πάνω από τα 68 δολ. και αργά το βράδυ δέχθηκαν και πάλι πιέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα