Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 05:14
UPD:05:21

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών με ηλεκτρονικά καθώς οι Αμερικανοί εργοδότες μείωσαν περισσότερο από τις προβλέψεις το προσωπικό τους και το γιέν κινήθηκε ανοδικά. Κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των μεταλλουργιών.

Περισσότερες από δύο μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 112,10 μονάδες στις 9:58 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 59% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στις 9 Μαρτίου εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,4%. Πτώση 0,3% σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έως τα 91,95 ανά δολάριο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Ιουλίου. επίσης το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ.

Το αδύναμο δολάριο τόνωσε τη ζήτηση για χρυσό ως εναλλακτική επένδυση, ωθώντας τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου 2,3% υψηλότερα στη Νέα Υόρκη. Η άνοδος του μετάλλου ήταν η μεγαλύτερη από τις 19 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα