China Resources: Στα ύψη οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ

Μετά την αναβάθμισή της από την JPMorgan και τη Nomura
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 07:59

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν σε χρονικό διάστημα ενός μηνός οι μετοχές της China Resources Enterprise Ltd., συνεργάτιδας της SABMiller Plc στην Κίνα, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Nomura Holdings Inc. και την JPMorgan Chase & Co.

Οι μετοχές της China Resources αναρριχήθηκαν έως 6,5%, φθάνοντας τα 19,80 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τις 3 Αυγούστου. Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 19,62 δολ. Χονγκ Κονγκ, στις 11:15 π.μ. και είχαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον δείκτη Hang Seng, ο οποίος σημέιωσε άνοδο έως 0,8%.

Η JPMorgan αναβάθμισε τις μετοχές της China Resources στο «overweight» από το«neutral» μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της εταιρείας ποτών, στα 341 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (44 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το πρώτο εξάμηνο. Και η Nomura αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας στο «buy», μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για επικέντρωση του ενδιαφέροντός της στη λιανική, τα τρόφιμα και τα ποτά.

Χθες, οι οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Φρανκ Λάϊ είπε ότι η China Resources ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου 51% στο venture που έχει με την Esprit Holdings Ltd.

Το πρώτο εξάμηνο, τα κέρδη της εταιρείας, μειώθηκαν 22% φθάνοντας στο 1,16 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα