Μοναδικός ορειβατικός προορισμός η Κάλυμνος

Δημοσίευμα του Independent:
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 17:40

Παρά το ιδανικό κλίμα και την αφθονία «προκλητικών» βραχωδών σχηματισμών που διαθέτει η Κάλυμνος, μόλις πρόσφατα κατάφερε να ξεχωρίσει ως ορειβατικός προορισμός, σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα.

Την τελευταία δεκαετία, το νησί έχει μεταμορφωθεί σε τουριστικό προορισμό –με έμφαση κυρίως στους ορειβάτες– αφήνοντας πίσω την παράδοση των σφουγγαράδων, για την οποία φημίζεται και η οποία απέφερε σχεδόν το αποκλειστικό εισόδημα στους κατοίκους.

«Το νησί έχει όλα όσα αναζητά ένας ορειβάτης –εκτός από τα βράχια, διαθέτει απλότητα και αυθεντικότητα, η οποία είναι αισθητή από τα εστιατόρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έως τα μπακάλικα», παρατηρεί ο Ghislain Brillet, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από το Στρασβούργο, ο οποίος έχει επισκεφθεί ήδη τρεις φορές το ελληνικό νησί σε διάστημα ενάμιση έτους.

Σταλακτίτες και τόφοι, μεγάλες στήλες σκληρυμμένου ανθρακικού ασβεστίου, οι οποίες εξέχουν από τις πλαγιές των γκρεμών και θυμίζουν προβοσκίδες ελεφάντων, είναι μερικές από τις φυσικές ιδιομορφίες που καθιστούν την Κάλυμνο μοναδική μεταξύ των ορειβατικών προορισμών, τονίζει η Independent.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα