«BRIC»: Έκκληση προς G20 για επιτάχυνση της μεταρρύθμισης των οικονομικών θεσμών

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 20:57

Έκκληση προς την G20 για επιτάχυνση της μεταρρύθμισης των οικονομικών θεσμών έκαναν σήμερα η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Λονδίνο

«Παρά τα θετικά σημάδια, είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης», προειδοποίησαν οι τέσσερις χώρες, που αποκαλούνται ομάδα των «BRIC».

«Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους που συνεχίζουν να βαρύνουν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα», επεσήμαναν.

«Συνειδητοποιούμε ότι βιώσιμες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει ακόμη να υλοποιηθούν, σε πολλά μέτωπα», πρόσθεσαν οι τέσσερις χώρες. «Ο κόσμος έχει ανάγκη μια οικονομική αρχιτεκτονική δίκαιη, αμερόληπτη και καλά διαχειριζόμενη», σημείωσαν.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία για να αλλάξουμε τις πρακτικές, τους κανόνες και τις διεθνείς δομές, για να μπορέσει η παγκόσμια οικονομία να αντισταθεί καλύτερα στις μελλοντικές κρίσεις», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα