G20: Συμφωνία για τα μπόνους των τραπεζιτών

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 13:01
UPD:18:08

Σε συμφωνία για ένα «σύνολο διεθνών κανόνων» για το ζήτημα των μπόνους των τραπεζιτών κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της G20, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο πλαίσιο της συγκράτηση των μισθών των τραπεζιτών, προβλέπονται επίσης και κυρώσεις για την κακή απόδοση.

Η Ομάδα των 20 μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών συμφώνησε εξάλλου να συνεχίσει την επεκτατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της μέχρι να διασφαλιστεί η σταθερότητα της παγκόσμιας ανάκαμψης και να δώσει μεγαλύτερο βήμα λόγου στους διεθνείς οργανισμούς στις "σημαντικά" αναδυόμενες οικονομίες.

Η σύνοδος κορυφής της G20, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγάλων βιομηχανικών χωρών και των αναδυόμενων οικονομιών, άρχισε σήμερα λίγο μετά τις 10.00 ώρα Ελλάδας στο Λονδίνο με την ομιλία του πρωθυπουργού Γκορντον Μπράουν.

Ο κ. Μπράουν κάλεσε τους υπουργούς να ενεργήσουν με τέτοιον τρόπο ώστε κανένας να μην μπορέσει να πει ότι δεν ήταν ικανοί να συμφωνήσουν σε σημαντικά θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως τα οικονομικά μέτρα θα πρέπει να είναι ακόμα πιο αποφασιστικά και να μην υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των κρατών.

H G20 συμφωνεί στην πρετοιμασία «στρατηγικών εξόδου» από τα μέτρα ανάκαμψης -υπολογίστηκαν σήμερα από τον Γκ. Μπράουν σε 5.000 δισεκατομμύρια δολάρια- ωστόσο εκτιμά πως δεν έχει έλθει ακόμη η στιγμή για να εφαρμοστούν οι στρατηγικές αυτές.

Η σύνοδος θα πρέπει να ολοκληρωθεί το απόγευμα με τη δημοσιοποίηση της κοινής ανακοίνωσης και τις συνεντεύξεις τύπου των υπουργών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα