ΕΤΕπ: Νέα συμφωνία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 14:01
UPD:14:04

Χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 15 εκατ. ευρώ θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη στήριξη της δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κρήτη, καθώς και στο σύνολο της χώρας, ανανεώνοντας τη συνεργασία της με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, κ. Πλούταρχο Σακελλάρη και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, κ. Γιάννη Λεμπιδάκη, στο Ηράκλειο, και αποτελεί την τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταίρων από το 2007.

«Η δράση μας για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενισχύεται χάρη στη συνεργία με τον δυναμικό εταίρο μας, την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με την οποία υπογράφω σήμερα τη δεύτερη σύμβαση μέσα σε εννέα μήνες», τόνισε ο κ. Σακελλάρης κατά την τελετή της υπογραφής.

Ανέφερε επίσης ότι για την ενίσχυση των τοπικών υποδομών διεξήχθησαν συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, και ιδίως με την Νομάρχη Ηρακλείου, κα Ευαγγελία Σχοιναράκη, ενώ παράλληλα η ΕΤΕπ συζητά με τον Δήμαρχο του Ηρακλείου για την προσεχή υπογραφή σύμβασης με σκοπό την προαγωγή της ανάπτυξης του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα κύρια αστικά κέντρα της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας ανέφερε από την πλευρά του πως μέσω της συνεργασίας με την ΕΤΕπ η τράπεζα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διοχετεύσει 60 εκατ. ευρώ στην τοπική αγορά και ιδιαίτερα στους τομείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα