74η ΔΕΘ: Εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ρωσία

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 22:33

Εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ, από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων- Αναπτυξιακής Συνεργασίας και την Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Γκοτσαρένκο, το πρώτο εξάμηνο του 2009 το ύψος των ξένων επενδύσεων διαμορφώθηκε στα 260 δισ. δολάρια, ενώ κύριοι τομείς προσέλκυσης των επενδύσεων ήταν εκείνοι του εμπορίου και των ακινήτων.

Ο κ. Γκοτσαρένκο απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία, αναφερόμενος. μεταξύ άλλων, στο νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, αλλά και σε θέματα προστασίας των επενδυτών.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Μόσχας, Σ. Βαρντανιάν, σημείωσε πως η Κύπρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ξένων επενδυτών, τόσο στη Μόσχα, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ξένες επενδύσεις που δέχεται η Μόσχα, όπως σημείωσε ο κ. Βαρντανιάν, αναμένεται - σύμφωνα με μελέτες που εκπονήθηκαν από ανεξάρτητους οίκους - πως θα επανακάμψουν, καθώς το 69% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, εκτιμούν ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά.

Την παρουσίαση της αγοράς του Τάγκαρονγκ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας, ένα σημείο του παρευξείνιου νότου της χώρας, που -στο σύνολό του- φαίνεται να έχει σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον, λόγω και της διοργάνωσης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Σότσι, έκανε ο πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, Ρ. Αμερικάνοφ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και αναπτυξιακής συνεργασίας, Νικόλαος Ταχιάος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Ρωσία αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε θέματα οικονομικής και όχι μόνο συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα