Ανοδος στην Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Ανοδικά έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία, στον απόηχο της εντυπωσιακής προσφοράς, ύψους 16,7 δισ. δολαρίων, που υπέβαλε η Kraft Foods για την εξαγορά της Cadbury αλλά και των δεσμεύσεων των υπουργών Οικονομικών στη συνάντηση του G20 για συνέχιση της τόνωσης της οικονομίας.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή λόγω της αργίας του Labor Day στις ΗΠΑ.

Το θετικό κλίμα από το κλείσιμο της Παρασκευής στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την προσφορά της Kraft προσέφεραν κάποια στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές, αν και απουσίασε από την αγορά κάποιος δυνατός καταλύτης λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

«Ολοι παραμένουν επιφυλακτικοί και έχουν λάβει θέση για επικείμενη πτώση, αφού η τάση αυτή τη στιγμή είναι αρνητική. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε κάποιους θετικούς δείκτες, όμως η αγορά δεν κατάφερε να επιδείξει κέρδη», επισημαίνει στρατηγικός αναλυτής της Lang & Schwarz.

Το προβάδισμα είχε ο τομέας ειδών διατροφής, με τη μετοχή της Cadbury, του μεγαλύτερου στον κόσμο ομίλου ζαχαροπλαστικής, να ενισχύεται 38%, από τη στιγμή που απέρριψε την προσφορά της Kraft, η οποία όμως σχεδιάζει να επιστρέψει με ακόμη καλύτερη προσφορά.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις διάφορες φημολογίες υποδηλώνουν κινητικότητα στο χώρο εξαγορών και συγχωνεύσεων, ένας τομέας που φαίνεται να ανακάμπτει από τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική ύφεση.

O FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,7%, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο σε διάρκεια μεγαλύτερη των 11 μηνών, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι παρουσίασαν κέρδη 1,5% ο καθένας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα