Κοντά στα 68 δολ. το αργό

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 06:32
UPD:07:06

Ελαφρά διαφοροποίηση, κοντά στα 68 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή τους καθώς το τέλος των μετακινήσεων λόγω καλοκαιριού στις ΗΠΑ περιόρισε τη ζήτηση για βενζίνη.

Ο ΟΠΕΚ κατά την αυριανή σύσκεψή του στη Βιέννη είναι απίθανο να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέϊτ, σεΐχης, Αχμεντ Αλ-Σαμπάχ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 68,18 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς υψηλότερα από το κλείσιμο της 4ης Σεπτεμβρίου, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 9:35 π.μ. ώρα Σιγκαπούρη. Από την έναρξη του έτους το αργό έχει σημειώσει άνοδο 53%.

Ο ΟΠΕΚ που αντλεί περίπου το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως έχει μειώσει την παραγωγή του από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2008 κατά 4,2 εκατ. βαρέλι ημερησίως για να αποφευχθεί ο κορεσμός καυσίμων εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης. Το Κουβέϊτ δεν περιμένει να μειωθεί και άλλο η παραγωγή, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας στους δημοσιογράφους.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 61 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 67,14 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 9:24 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 66,91 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 29 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 66,53 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα