Ισχυροποίηση του γιέν

Έναντι του ευρώ και του δολαρίου
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 07:18
UPD:07:26

Ανοδικά κινήθηκε το γιέν έναντι του ευρώ και του δολαρίου καθώς η υποχώρηση των μετοχών τόνωσε τη ζήτηση για το νόμισμα ως καταφύγιο.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυριοτέρων νομισμάτων μετά την υποχώρηση των ιαπωνικών μετοχών και τα στοιχεία της κυβέρνησης που έδειξαν ότι το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων, περιορίζοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις. Το αμερικανικό νόμισμα πλησίασε τα χαμηλότερα επίπεδα σε ένα έτος έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, εν μέσω εικασιών ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θα σηματοδοτήσουν αυτήν την εβδομάδα τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για τις συναλλαγές, γνωστές ως carry trades.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 92,83 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 11:20 π.μ. στο Τόκιο από 93,08 που ήταν χθες στο Λονδίνο. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 133,11 έναντι του ευρώ από 133,39.

Το δολάριο της Αυστραλίας αγοράστηκε στα 85,47 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ μετά την αναρρίχησή του στα 85,77 σεντς χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2008.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες, καθώς ο Shanghai Composite Index, των μεγαλύτερη χρηματιστηρίων της Κίνας, υποχώρησε έως 1,7%. Στην Ιαπωνία ο Topix σημείωσε απώλειες 0,4%.

Το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας υποχώρησε στο 1,27 τρισ. γιέν (13,6 δισ. δολ.) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά τη διεύρυνσή του τον Ιούνιο, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα