Γ. Παπανδρέου: Κρίσιμη καμπή στα δημοσιονομικά και τη ρευστότητα

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 17:52

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται να περισταλούν οι πελατειακές δαπάνες στο Δημόσιο και να γίνει ανακατανομή των δαπανών του, αλλά και να υπάρξει ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

«Η οικονομία μας έχει πολλές δυνατότητες, περνάμε όμως μια κρίσιμη καμπή στα δημοσιονομικά και σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης γι΄αυτό.

Γ. Παπανδρέου σε Γ. Προβόπουλο: Η οικονομία μας έχει πολλές δυνατότητες

Γ. Παπανδρέου σε Γ. Προβόπουλο: Η οικονομία μας έχει πολλές δυνατότητες

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να καταστεί μοχλός για τη σωστή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζεται να περισταλούν οι πελατειακές δαπάνες στο Δημόσιο και να γίνει ανακατανομή των δαπανών του, αλλά και να υπάρξει ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές και θα είναι του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα προχωρήσει σε ορισμένα μέτρα, όπως είναι η προστασία των καταναλωτών από τις επιπτώσεις των όρων των δανειακών τους συμβάσεων, η ανασυγκρότηση της οικονομίας, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο ανάταξης, καθώς και η εφαρμογή ενός νέου τύπου ρυθμίσεων για την οικονομία.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τα κόμματα πρέπει να αποδεικνύουν τη φερεγγυότητά τους

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τα κόμματα πρέπει να αποδεικνύουν τη φερεγγυότητά τους

Αυτός θα είναι, όπως πρόσθεσε, και ο κορμός όσων θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ με μια προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας.

Σε ό,τι αφορά δε τους ημιυπαίθριους χώρους, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει πολύ σημαντικές ενστάσεις στις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα μετά τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα