Γ. Παπανδρέου: Πορεία εθνικής ανάτασης

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 22:28
UPD:09/09/2009 13:52

A- A A+

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της αποψινής του ομιλίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν σηκώνει πλέον ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα, φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα και οι οποίες μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική παρακμή και τώρα ζητάνε και τα ρέστα».

«Ζητάμε την ευθύνη να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, στις 4 Οκτώβρη ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης την πρόσθεση του ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί «με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο πίσω». «Δεν χρωστάμε σε κανένα, λογοδοτούμε μόνο στο λαό», επεσήμανε.

Στις εκλογές «δεν συγκρούονται μονάχα δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις», επανέλαβε.

Ο κ. Παπανδρέου εστίασε ακόμη στην «πράσινη ανάπτυξη», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή παραδοσιακών και εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών».

ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τη Θράκη, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, τα οποία, όπως επεσήμανε, η ΝΔ «επιλέγει να τα αγνοεί, αδυνατεί και δεν μπορεί να σεβαστεί, να τιμήσει και να αξιοποιήσει».

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επεσήμανε ότι «τον διαφημίζουν αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς».

Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας αλλά μονάχα να «μοιράζει τον πλούτο σε λίγους και ημέτερους, γι' αυτό από πρωταγωνιστή με κύρος την κατάντησαν φτωχό συγγενή στο διεθνές πεδίο, την καταδίκασε σε αναπτυξιακό μαρασμό και την έφερε σε κρίση πολύ πριν τη διεθνή κρίση».

Επέκρινε ακόμη τη ΝΔ για κατασπατάληση όσων είχαν δημιουργηθεί και πρόσθεσε ότι «έτσι άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται πάλι -για τρίτη φορά- την καταπολέμηση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος».

Έκανε δε λόγο για «ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης», τονίζοντας πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και αναπτυξιακή, πολιτική, κοινωνική και κρίση αξιών.

«Είναι γενικότερη η κατάπτωση που ζούμε, ούτε αρκούν μεγάλες κουβέντες, αυτά που ακούσαμε ξανά σαν χαλασμένη κασέτα πριν λίγες μέρες από την Θεσσαλονίκη, τα ίδια και τα ίδια που ακούμε έξι χρόνια τώρα χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως για την έξοδο από την κρίση δεν αρκεί να «διαβάζεις ένα κατεβατό μέτρων χωρίς σχέδιο, προοπτική και διαβούλευση ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στα μεσαία και χαμηλά στρώματα».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για την έξοδο από το τέλμα της παρακμής απαιτείται πριν από όλα μια νέα ηγεσία που θα δώσει το στίγμα μιας νέας διακυβέρνησης που θα διέπεται από ευνομία, δικαιοσύνη, όραμα, σχέδιο και σταθερότητας κανόνων για όλους.

Πρόσθεσε τέλος ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα τον ''οδικό μας χάρτη'' για την έξοδο από την κρίση και την Ελλάδα που ονειρευόμαστε».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή