Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 05:17
UPD:05:29

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές μετά την ισχυροποίηση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων που εξισορρόπησαν την προς τα κάτω αναθεώρηση των ιαπωνικών τραπεζών από την JPMorgan Chase & Co.

Τέσσερις μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος στις 10:12 π.μ. στο Τόκιο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 115,97 μονάδες. Χθες ο δείκτης έκλεισε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικά διάστημα περίπου ενός έτους, μετά από άνοδο 64% του έξι τελευταίους μήνες εν μέσω εικασιών ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης σε ολόκληρο τον κόσμο θα αναζωογονήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 10.383,52 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,5% και στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 κέρδισε 0,2%. Απώλειες 0,2% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,9% μετά την αναρρίχηση της τιμής των μετάλλων, την υποχώρηση του δολαρίου και την πρόβλεψη της Goldman Sachs Group Inc. για περισσότερα στοιχεία που καταδεικνύουν ανάκαμψη της παγκόσμιας βιομηχανικής δραστηριότητας.

Ο χρυσός αναρριχήθηκε έως τα 1.009,70 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 2,4%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Αυγούστου. Το αργό σημείωσε άνοδο 4,5%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Το δολάριο υποτιμήθηκε έναντι του γιέν έως τα 92,04 χθες βράδυ από 92,81 που ήταν στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Το αδύναμο δολάριο περιορίζει την αξία των πωλήσεων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό, όταν το μετατρέπουν σε γιέν.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα