Σταθεροποιείται η οικονομία της Ευρωζώνης

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 14:25

«Στην Ευρωζώνη, φαίνεται ότι έχουμε ήδη φθάσει στο κατώτερο επίπεδο και κάποια οριακά θετική εξέλιξη αναμένεται τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας.

Η οικονομία της Ευρωζώνης σταθεροποιείται και είναι πιθανόν να ανακάμψει σταδιακά αλλά με ευμετάβλητο τρόπο, τόνισε ο Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Μιλώντας σε τακτική έκθεση της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου, της οποίας είναι διοικητής, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται διαφορετικές ενδείξεις σταθεροποίησης στην ευρωζώνη όπως και στoν υπόλοιπο κόσμο.

«Οι διαθέσιμοι δείκτες ίσως δείξουν έντονη αστάθεια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή στην ερμηνεία τους αλλά φαίνεται ότι η φάση έντονης συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας έχει φθάσει στο τέλος της», δήλωσε ο Μερς.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λιίκανεν υποστήριξε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει φθάσει στο κατώτερο επίπεδό της.

«Στην Ευρωζώνη, φαίνεται ότι έχουμε ήδη φθάσει στο κατώτερο επίπεδο και κάποια οριακά θετική εξέλιξη αναμένεται τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Liikanen στο τηλεοπτικό κανάλι MTV3.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η φινλανδική οικονομία θα ανακάμψει αργότερα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα